Eigen Feestje ​​​​​​​
, onderzoeken, conceptueel denken, samenwerken en presenteren. 
In opdracht van Cultuurweb Westland heb ik een workshop ontworpen waarbij de leerlingen in groepsverband aan de slag gaan met het conceptualiseren van een eigen feestdag, waarbij zij erna aan de slag gaan met het uitvoeren van onderdelen van de feestdag. Zoals bijvoorbeeld een hoofddeksel dat laat zien waar de feestdag over gaat.

De workshop kan eventueel uitbereid worden naar meerdere lessen, waarbij we elke les aan een ander onderdeel van de feestdag gaan werken.

De workshop begint met orientatie, dit door het bespreken van bestaande feestdagen en wat bij de feestdagen komt kijken. Vervolgens gaan de leerlingen in groepjes aan de slag met het verzinnen van hun eigen feestdag. Elke leerling krijgt een eigen taak, zo zijn er leerlingen die nadenken over wat er gegeten gaat worden, maar ook wat voor tradities er bij komen kijken en wat voor kleding er gedragen wordt. Na het conceptualiseren gaan we uitwerken! In overleg met de docent maken we één aspect van de feestdag, zoals bijvoorbeeld een hoofddeksel! Maar dit kan ook andere vormen aannemen zoals een poster, versieringen, een sculptuur etc. Puur wat de opdrachtgever wilt!